Skip to content

Sommerworkshop 2020

Gruppeproces som brændstof for udvikling, forandring og kreativitet.

Torup, Nordsjælland
8. juli kl. 17 – 11. juli kl. 13.00

Der er stadig ledige pladser! Tilmeld dig på lisbeth@opuc.dk

Gruppeproces som brændstof for udvikling, forandring og kreativitet

At være sig selv - alene og sammen med andre

Kursusbeskrivelse – hvem er det for?

 

Er du nysgerrig på at opdage noget nyt om dig selv og finde (nye) ressourcer og muligheder, både i forhold til dig selv og i forhold til andre mennesker? Så kan denne sommerworkshop være noget for dig. Workshoppen er åben for alle, uanset køn, alder og erfaring.

Denne workshop giver adgang til OPUCs længerevarende forløb.

sommerworkshop-med-opuc

Indhold på sommerworkshoppen

Kroparbejde

På workshoppen arbejder vi med at skabe bedre kontakt til kroppen: jo bedre vi mærker os selv, jo bedre kan vi møde andre mennesker, få kontakt til vores egne primære behov, tage beslutninger og i det hele taget øge vores livsenergi og livskraft. Organisk Psykoterapi fokuserer på 4 værenscentre:

evnen til at handle og udtrykke sig konkret og hensigtsmæssigt i livets mange for­skellige situationer

evnen til at indgå i kontaktfulde og kærlige relationer

evnen til at være i kontakt med følelsen af “bare at være til”

evnen til at kunne begribe og forstå sig selv og verden

Kroppen danner grundlag for alt, hvad vi føler og oplever. Vores gamle vaner og mønstre er lejret i kroppen, og ofte kan vi opleve, at vi er låst i disse gamle, kropslige spor: vi ønsker at forandre noget, men kan ikke rigtig få det til at ske. De fleste af os har en stærk tendens til at forsøge at tænke os frem til årsager og løsninger – men ord og tanker er ikke tilstrækkelige. Vi kan ikke gøre noget nyt ud fra de gamle vaner. I arbejdet med kroppen og nervesystemet rækker vi ind i disse låste og ordløse tilstande og skaber mulighed for nye udviklingsveje.

Sommerworkshop hos OPUC

Gruppeproces

Et gruppeforløb kan være til stor støtte og inspiration i en personlig udviklingsproces. At være i en gruppe er et grundlæggende livsvilkår for alle mennesker, og vores første gruppe – familien – har nedlagt skabeloner i os for, hvordan vi er sammen med andre mennesker. Disse skabeloner eller mønstre bærer vi med os, og de kan spænde ben for os i vores nutidige, voksne relationer.

På  workshoppen arbejder vi med samspillet mellem den enkelte og gruppen og især med, hvordan den enkeltes ’bagage’ i form af gamle mønstre og roller kommer i spil i gruppen. De gamle mønstre kommer nemlig altid i spil, når vi er sammen med andre – det er uundgåeligt.

Gennem Functional Subgrouping, en gruppedynamisk metode udviklet af Yvonne Agazarian, lærer gruppedeltagerne en ny og enkel måde at forholde sig til sig selv og andre på i nuet.  Deltagerne bringer det ind i gruppen, de er i kontakt med her og nu, og gennem spejling, empati og resonans sker der en fordybelse i gruppefeltet. Vi undersøger oplevelsesmæssigt de reaktioner, der opstår, når vi interagerer med hinanden, og får indsigt i, hvordan vi kan bidrage til samspillet på måder, der støtter både den enkelte og gruppen.

Jeg tilstræber at skabe rammer, der er præget af respekt og nænsomhed, så det terapeutiske rum bliver så trygt og fri for angst som muligt.

Tid & dato

Onsdag den 8. juli kl. 17.00 til lørdag den 11. juli kl. 13.00.

Vi mødes onsdag kl. 17.00 og spiser et let aftensmåltid. Derefter er der gruppe til kl. 20.30.

Torsdag og fredag arbejder vi fra 9 – 12.30 og igen fra 15.30 – 18.30

Lørdag fra 9 – 13.00.

Kursusledere

Lisbeth W. Sørensen, psykoterapeut MPF og leder af  OPUC, UddannelsesCenter for Organisk Psykoterapi.

Sted

Torup Landsbycenter
Hågendrupvej 6
3390 Hundested

Transport hertil

Du kommer til Torup med lokaltoget fra Hillerød og står af på Dyssekilde station. Det tager ca. 5 minutter at gå fra stationen til kursuslokalet.

På hverdage går der tog 2 gange i timen fra Hillerød.

Pris

Sommerworkshoppen koster 3.850 kr.

Prisen er pr. person og inkluderer kursusafgift og et let aftensmåltid søndag aften samt te, kaffe og forfriskninger dagene igennem. Deltagerne sørger selv for øvrig forplejning.

Du kan bo i telt i tæt tilknytning til kursuslokalet. Det koster 150 kr. for hele perioden. Du kan også leje et værelse i den økologiske landsby. Prisen varierer.

Tilmelding

Du tilmelder dig vil at skrive til mig på lisbeth@opuc.dk og derefter indbetale depositum på 500 kr. på 9070 162 56 28594 eller på MobilePay – 30 56 86 29. Tilmeldingsfristen er 8. maj 2019.

Restbeløbet på 3.350 kr. betales senest 1. juli 2019.

Back To Top